A kis boszorkány

Társulatunk A kis boszorkánnyal várja elsőként az évadban mind az óvodás, mind az iskolás közönséget, mind pedig hétvégenként a családokat.

Egész évadon átívelő szándékunk a minél többrétű nyitás a város felé.

A szegedi Boszorkánysziget egy boszorkány legendáktól és tényektől átitatott helye a városnak. Ehhez a városi legendához kerestem történetet, és egyik nagy kedvenc német meseírómnál Otfried Preußlernél rá is leltem a kis boszorkány meséjére.

Dióhéjban a történet egy fiatal boszorkányról szól, aki csupa jót tesz az őt körülvevő városi emberekkel, és csak a velük gonoszkodókkal szemben engedi meg a csínyt magának.

Átszövi a mesét a jó színpadi képeket eredményező varázslások sora, amikor varázshatalmát, vagy inkább csodateremtő képességét lehet megmutatni a mi kis boszorkányunknak, másrészt egyre erősödik is ő varázskészségeiben, és így a rossz úton járó gonosz boszorkákkal is elbánik darabunk végén.

A mostani bizonytalan, vírusos helyzetben előadásunk befogadása is felértékelődik. A számunkra természetfölötti, megfoghatatlan őserővel, ami bajt hozhatna – a mese szerint – egész Szeged városára szembeszáll egy fiatal, szinte gyermek, vagy inkább gyermeklelkű kisfelnőtt, és örökre megszűnteti, megsemmisíti azt. Ez az az egyértelmű bíztató üzenet, amire nagy szükségünk lesz.   

Alkotótársaim:

Tervező: Bartal Kiss Rita

Zeneszerző: Babarci Bulcsú

Rendező: Schneider Jankó

The event is finished.

dátum

nov 14 2020
Expired!

időpont

5:00 pm - 6:00 pm

helyszín

Nagyterem
kategória